“Allées et venues” – Museu Thyssen Andorra 2018

La direcció del Museu Carmen Thyssen Andorra ha proposat a l’infús la possibilitat de participar en un projecte engrescador i atractiu: obtenir a través de les obres dels grans mestres de l’art una descripció aromàtica inspirada en els quadres de la mostra. El projecte s’ha dut a terme conjuntament amb l’equip creatiu del Museu i la responsable del departament de producció de l’infús. Gràcies als coneixements transmesos pels gestors d’aquest fons artístic, sobre la història de l’art, les peces exposades, la vida dels seus creadors i diferents aspectes vinculats a la pintura, la sommelier, ha disposat de la informació suficient per, amb tota la inspiració rebuda per la contemplació de tanta bellesa i la calidesa del tracte de l’equip del Museu, compondre les infusions que presentem a continuació:

“Anades i vingudes” de Paul Gauguin, Martinica. 1887

Te Vermell o Pu-Erh amb Mango, Fruites i Flors
Ingredients: pu-erh, panses, hibisc, daus de papaia (papaia, sucre), baies de saüc, flocs de pinya, flocs de mango, flocs de papaia, encenalls de coco, aroma, grànuls de iogurt liofilitzat (iogurt a base de llet desnatada, sucre, maltodextrina, midó, agent acidificant: àcid cítric), fulles de maduixa silvestre, flors de gira-sol, groselles i nabius. El pu-erh, un te fermentat, pot presentar aromes terroses, de pols, d’humitat… Aquestes característiques aromàtiques les associem a l’olor orgànica típica d’una selva tropical, a l’acumulació de fulles i de restes vegetals que creen la turba i que donen aquesta intensitat. La mescla amb les fruites tropicals, amb notes dolces i cítriques alhora, descriu aromàticament aquest ambient perfumat, dens, viu i calorós.

[ Col·lecció del Museu Thyssen | Més informació ]

12,95Llegir més

“Caprici amb columnata a l’interior d’un palau” de Canaletto, cap al 1765

Infusió de Til·la i Flors amb Herbes Aromàtiques
Ingredients: til·la, flor de taronger, menta i tarongina.
Una escena tranquil·la, relaxada i càlida, sensació reforçada per les línies allargassades, ajagudes, de les ombres de les columnes, provocades per la llum d’una tarda avançada, contrastada lleument per la blavor d’un cel que se sap immens i que es mostra calmat, amb els núvols expectants. Així es presenta el conjunt d’aromes d’aquesta infusió. La dolçor i la calidesa de la flor del taronger i de la til·la, acompanyades de la frescor suau de la menta i la tarongina, amb la sensació, ja a la boca, del seu efecte relaxant.

[ Col·lecció del Museu Thyssen | Més informació ]

12,95Llegir més

“Camí de Sirga prop d’Overschie” de Johann Barthold Jongkind, 1865

Te Groc amb Poliol Blanc i Herba Bona
Ingredients: te groc, poliol (Mentha pulegium) i menta (Mentha sativa).
El poliol, amb la seva entrada intensa però delicada, ens fa notar la frescor de la nit. Hom pot sentir a través de l’aroma del conjunt d’ingredients la sensació aquosa de l’entorn, la fredor sota la rotunditat de la lluna. El te groc, lleument fermentat, amb la suau astringència dels seus tanins, ens situa transitant per aquest camí de sirga, trepitjant terra i fulles humides.

[ Col·lecció del Museu Thyssen | Més informació ]

12,95Llegir més

“Carrer a Nassau” d’Albert Bierstadt, entre 1877 i 1880

Te blau o oolong amb te verd i flors
Ingredients: oolong i te verd, aroma, roses (Rosa damascena) i camamilla romana (Chamaemelum nobile).
La lleu oxidació a la qual se sotmet el te blau o oolong fa que desenvolupi una àmplia gamma d’aromes dolces, florals i afruitades, que ens situen en aquest paisatge espès i variat. L’ambient del quadre és tòrrid, la sensació àcida i dolça que deixa al final aquesta infusió es pot associar a l’acció de romandre sota les marcades ombres que ofereixen una treva a aquesta calor.

[ Col·lecció del Museu Thyssen | Més informació ]

12,95Llegir més

“Paisatge, s.d.” de Modest Urgell i Inglada

Infusió de Sàlvia amb Canyella i Cardamom
Ingredients: sàlvia, canyella i beines i llavors de cardamom.
Els ingredients es reforcen entre ells i cadascun contribueix al conjunt amb notes d’herba, fresques, dolces, agrestes en el cas de la sàlvia; la canyella hi aporta calidesa, astringència, aspror, per la vermellor del cel, pel que podria haver estat aquest lloc quan era habitat, per l’abandó de la casa. Finalment, el cardamom, amb les seves notes camforades, balsàmiques, evoca la frescor del primer foscant, de l’aire que circula per aquests espais oberts pel pas del temps.

[ Col·lecció del Museu Thyssen | Més informació ]

12,95Llegir més